In de media

Een impressie van Mafiopoli

Mafiopoli in Engelse vertaling!

Op 20 juni 2024 is Mafiopoli uitgekomen in een prachtige Engelse vertaling. De tekst is geactualiseerd met een nieuw hoofdstuk over ‘The global reach of the ‘Ndrangheta today’. De Engelse editie is uitgegeven door Monoray in Londen en verkrijgbaar in hardback, paperback, e-book en audio-book. In The Bookseller werd de publicatie aangekondigd. Kijk voor meer informatie ook op de Engelstalige pagina’s van deze website.

Nu ook als luisterboek!

De audioversie van ‘Mafiopoli’ is prachtig ingesproken door Jantine van den Bosch, van wie de stem voor de Storytel Award Beste Voorlezer is genomineerd. Je vindt het luisterboek op o.a. Storytel, Kobo, Nextory, Luisterrijk, Libris en de Koninklijke Bibliotheek.

Grote Europese operatie tegen de Ndrangheta

Op 3 mei 2023 werden bij de grote Europese politie-actie tegen de Ndrangheta “Eureka” tientallen verdachten in Duitsland en België gearresteerd. Sanne vertelde erover op radio NPO1 bij Nieuws en Co, bij BNR Nieuwsradio, VRT radio 1 en op de Belgische televisie bij VRT NWS Laat.

‘Ik dacht weleens: waar ben ik mee bezig?’

Een mooi interview met Sanne over het schrijven van’Mafiopoli’ in NRC Handelsblad. 

‘Mafiopoli schetst een indringend portret van de grootste criminele multinational ter wereld’

★★★★

Mafiopoli krijgt een uitstekende recensie in de Volkskrant.

Sanne de Boer vertelt in ‘De Afspraak’ over haar boek ‘Mafiopoli’ en een actueel mega-strafproces

Sanne de Boer was te gast bij talkshow De Afspraak op de Vlaamse televisie om te praten over het megaproces tegen de Ndrangheta dat op 13 januari 2021 in Calabrië van start ging, en over de raakvlakken van dit proces met haar boek ‘Mafiopoli’
Bekijk het fragment.

Mafiopoli op 1 in Top 10 Beste Maffia-boeken 

Besteboekentips.nl zet Mafiopoli (“een fascinerend en relevant relaas”) bovenaan zijn Top 10 van beste boeken over de maffia. Een eervolle plek, nota bene boven Mario Puzo’s wereldberoemde Godfather. 

‘Ik leef liever met een beetje angst’ 

In Villamedia verscheen Sannes stuk over het schrijven van ‘Mafiopoli’ met een schitterende illustratie van Maaike Putman. 

Sanne de Boer bij Villa VdB

Op 23 mei 1992 werd op Sicilië rechter Giovanni Falcone vermoord. 30 jaar later blikt Sanne de Boer terug in het programma Villa VdB op NPO Radio 1.

Bij Opium

Sanne vertelde bij radioprogramma Opium op Radio 4 over Mafiopoli en waarom ze ervoor koos om over de Ndrangheta te schrijven. 

Tijd voor Max

Sanne de Boer was op 14 januari 2021 voor de tweede keer te gast bij “Tijd voor Max” op NPO1 om te vertellen over het grote strafproces tegen de Ndrangheta dat die week van start ging, en over haar boek “Mafiopoli”

Mafiopoli maakt kans op de Brusseprijs

Mafiopoli staat op de longlist voor de Brusseprijs 2021 voor het beste journalistieke boek!

Mafiopoli in Trouw

Het leven van Sanne de Boer aan de Ionische Zee was heerlijk idyllisch, totdat er ’s nachts een auto in de fik ging.

‘Een fascinerende ontdekkingstocht’ 

Mafiopoli krijgt een mooie recensie in Het Financieele Dagblad.

‘Dit wordt het nieuws-podcast’ van NU.nl met Sanne de Boer

Bij de nu.nl podcast gaf Sanne uitleg over het megaproces (355 verdachten) dat op 13 januari startte tegen de Ndrangheta-clan Mancuso en hun handlangers in de bovenwereld, waaronder een oud-parlementariër van Berlusconi’s partij Forza Italia.

‘Italiaanse maffia zit graag in Limburg’

Sanne de Boer was te gast bij De Telegraaf. Bekijk het interview.

Sanne de Boer bij de Willem Podcast

Sanne was te gast bij De Willem Podcast van misdaadjournalisten Marian Husken en Harry Lensink en vertelde uitgebreid over Mafiopoli en de aanwezigheid van de Ndrangheta in Nederland. 

Sanne de Boer vertelt bij boekhandel Scheltema over haar boek “Mafiopoli”

Sanne de Boer signeert bij Scheltema en vertelt over haar boek “Mafiopoli: een zoektocht naar de ‘Ndrangheta, de machtigste maffia van Italië”.

Italië Podcast

Mafiopoli werd enthousiast besproken in de ‘Italië Podcast’ van BNR Nieuwsradio door Eveline Rethmeier en Donatello Piras.  

Mafiopoli bij Nieuwsweekend

Sanne de Boer was te gast bij het radioprogramma Nieuwsweekend op NPO radio 1.

‘Waar geld is, is de Ndrangheta’

In De Tussenruimte werd Sanne geïnterviewd door oud-Italië-correspondent Bas Mesters: ‘Mensen durven niet snel te praten over de ‘Ndrangheta, maar het gebeurt gelukkig steeds meer. Dat is hoopvol. Nu is het nog nodig dat in andere landen hun strijd ook wordt ondersteund.’

Sanne de Boer bij Tijd voor Max

Sanne de Boer was bij het verschijnen van Mafiopoli op 29 oktober 2020 te gast in het programma Tijd voor Max met Sybrand Niessen en Martine van Os. Bekijk hier het interview.

Mafiopoli aanbevolen door De Wild in de Middag

Sanne werd geïnterviewd door Ruud de Wild op NPO Radio 2, die Mafiopoli benoemde tot ‘e-reader aanrader’ van de week. 

Sanne bij Frank&Eva van 3FM

Sanne kreeg bij NPO 3FM vanwege de Volkskrant-recensie de bijnaam “Vier-sterren-Sanne” en werd door Frank&Eva geïnterviewd over Mafiopoli en het startende mega-strafproces tegen de Ndrangheta. 

Italië Magazine

Bij het uitkomen van Mafiopoli werd Sanne geïnterviewd door Italië Magazine

BNR Nieuwsradio

Ook op BNR Nieuwsradio vertelde Sanne over “Mafiopoli” en het megaproces Rinascita dat tegen de Ndrangheta dat in Calabrië van start is gegaan.

Mafiopoli – nu €12,99!

Een zoektocht naar de ‘Ndrangheta,
de machtigste maffia van Italië

Journalist Sanne de Boer laat in haar boek zien hoe een netwerk van criminele families, de ‘Ndrangheta, binnen enkele decennia kon veranderen in de machtigste maffia van Italië. Een internationale criminele organisatie die bedrijven infiltreert en bestuur, politie en douane corrumpeert. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd.

Mafiopoli - Sanne de Boer
ISBN 9789046830079
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Over de auteur

Sanne de Boer woont sinds 2007 deels in Calabrië en is de eerste buitenlandse journalist die vanuit daar schrijft over de ’Ndrangheta. Ze is een veelgevraagd researcher en werkte voor onder meer De Correspondent, Nieuwsuur, Reporter Radio, de VPRO, OneWorld en Italië MagazineMafiopoli werd genomineerd voor de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek. Het werd naar het Duits vertaald (‘Ndrangheta, Aufbau Berlin, 2022) en verscheen in juni 2024 in een geactualiseerde Engelse editie (Mafiopoli, Monoray London).

Auteursfoto: Sacha de Boer